CsirkecombA
csirkecombnak pácot készítünk a következő hozzávalókkal: (Tandori
masala, lime lé, zúzott fokhagyma, méz, chili por, koriander, római
kömény, pirospaprika, mogyoróolaj) és egy éjszakán keresztül ebben
hagyjuk.
175 fokos sütőben sütjük, a sütés végéhez közeledve magasabbra állítjuk a hőfokot és rá karamellizáljuk a mézet.
RizstésztaA tésztát nem főzzük, csak forrázzuk, kb. (10 percig hagyjuk a forró vízben állni).
ZöldségekKaliforniai
paprikát, cukkinit, shiitake gombát, julienne-re vágjuk. Mogyoróolajon
zúzott fokhagymát, babérlevelet melegítünk, majd erre tesszük a
zöldségeket és végül a „kifőtt” rizstésztát.
Zöldbors sabayonSabayon mártást készítünk, amit előzőleg száraz fehérborban áztatott és áttört zöldborssal ízesítünk.
TálalásTányérszerviz
esetén: A csirkecombokat (1 alsó 1 felsőcomb) egymásnak döntve a
tányérra helyezzük, mellétesszük a zöldséges rizstésztát melyből
hosszúkás hengert formázunk.
Végül decens módon a tányérra csepegtetjük a zöldbors sabayont.