Frissen a legjobb!
Ügyfélszolgálat:
(36-1) 420-1834
rendeles@janerhus.hu

Liba muffin

Sztana Ferenc - executive chef, Eurest (2011. november) 

Libacomb Liba muffin

A libacombot kifilézzük, a csontokat és a bőrt félretesszük, és az így kapott filét felkockázzuk.
Libazsíron mogyoróhagymát pirítunk, hozzáadjuk a libacomb kockákat, ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, narancshéjjal, gyömbérrel és egy kevés szegfűszeggel.
Amikor elkészült, a húskockákat lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
Sós muffin tésztát készítünk, amibe belekeverjük a kihűlt libacomb kockákat és muffin formában megsütjük.

 

Meggymártás

A csontokból, a bőrből és a comb „sütőlevéből” barnamártást készítünk, amit vörösborral és csillagánizzsal fűszerezünk. A kész mártásba meggyet rakunk és újra átforrósítjuk, ügyelve arra, hogy a meggyszemek egyben maradjanak.

 

Lilakáposztás burgonyapüré

Burgonyapürét és párolt lilakáposztát készítünk, a kész lilakáposztát pürésítjük és színezőanyagként a burgonyapüréhez keverjük.

 

Tálalás

Tányérszerviz esetén az elkészült „liba muffin” tetejére nyomózsákból decens módon felspricceljük a lilakáposztás burgonyapürét. A tányérra helyezzük és meggymártással kínáljuk.