SZÉP KÁRTYA, ERZSÉBET KÁRTYA ELFOGADÓHELY
Libacomb
A libacombot kifilézzük, a csontokat és a bőrt félretesszük,
és az így kapott filét felkockázzuk.
Libazsíron mogyoróhagymát pirítunk, hozzáadjuk a libacomb kockákat, ízesítjük
sóval és frissen őrölt borssal, narancshéjjal, gyömbérrel és egy kevés
szegfűszeggel.
Amikor elkészült, a húskockákat lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
Sós muffin tésztát készítünk, amibe belekeverjük a kihűlt libacomb kockákat és
muffin formában megsütjük.
Meggymártás
A csontokból, a bőrből és a comb „sütőlevéből” barnamártást készítünk, amit vörösborral és csillagánizzsal fűszerezünk. A kész mártásba meggyet rakunk és újra átforrósítjuk, ügyelve arra, hogy a meggyszemek egyben maradjanak.
Lilakáposztás burgonyapüré
Burgonyapürét és párolt lilakáposztát készítünk, a kész lilakáposztát pürésítjük és színezőanyagként a burgonyapüréhez keverjük.
Tálalás
Tányérszerviz esetén az elkészült „liba muffin” tetejére nyomózsákból decens módon felspricceljük a lilakáposztás burgonyapürét. A tányérra helyezzük és meggymártással kínáljuk.