Frissen a legjobb!
Ügyfélszolgálat:
(36-1) 420-1834
rendeles@janerhus.hu

Sertés szűz grillezett zöldségekkel

Sztana Ferenc - executive chef, Eurest (2011. július)


Sertés szűz
A sertés szüzet lehártyázzuk, „fejét, farkát" levesszük. Ízesítjük sóval, fehérborssal, kakukkfűvel. Elősütjük 180°C-ra hevített, vékonyan olíva olajjal megkent rostlapon majd rácsra tesszük és pihentetjük. Tálalás előtt meghintjük chili pehellyel és 160°C fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük majd rövid pihentetés után felvágjuk 4 dkg-os szeletekre 3 db/adag.

Grillezett zöldségek
A zöldségeket hosszában félbevágjuk 180°C fokra hevített, olívaolajjal vékonyan megkent grill-lapon megsütjük, ujjunkkal a grillhez nyomva, figyelve arra, hogy a grill lap rácsai lenyomatot hagyjanak a zöldségeken, de még roppanósan puhák legyenek, ízesítjük sóval és kakukkfűvel.

Angolzelleres burgonyapüré
A burgonyákat (apró szemű) enyhén sós vízbe megfőzzük, Leszűrjük, majd áttörjük, vajat és tejszínt adunk hozzá, ha szükséges után sózzuk, ízesítjük fehérborssal. Összekeverjük a kevés olíva olajon pirított angolzellerrel.

Jus
Abban a serpenyőben készítjük, amiben a sertés szüzet sütöttük. Beleöntjük, a bort majd felforraljuk, ízesítjük sóval, fehérborssal. A végén tejszínnel sűrítjük.

Tálalás
Tányérszerviz esetén: Egy kerek, nem túl magas formát kibélelünk, körben forrázott póréhagymával majd megtöltjük az angolzelleres burgonyapürével, elegyengetjük, majd óvatosan leemeljük a formát. A grillezett zöldségeket a burgonyapüré elé halmozzuk decens módon, az egészben sütött sertés szűzből három egyforma szeletet vágunk és a zöldségeknek támasztva a tányérra helyezzük. A húst kevés jus-szal meglocsoljuk.