Sertés szűzA
sertés szüzet lehártyázzuk, „fejét, farkát" levesszük. Ízesítjük sóval,
fehérborssal, kakukkfűvel. Elősütjük 180°C-ra hevített, vékonyan olíva
olajjal megkent rostlapon majd rácsra tesszük és pihentetjük. Tálalás
előtt meghintjük chili pehellyel és 160°C fokra előmelegített sütőben
kb. 8 percig sütjük majd rövid pihentetés után felvágjuk 4 dkg-os
szeletekre 3 db/adag.
Grillezett zöldségekA zöldségeket hosszában félbevágjuk 180°C fokra hevített, olívaolajjal vékonyan megkent grill-lapon megsütjük, ujjunkkal a grillhez nyomva, figyelve arra, hogy a grill lap rácsai lenyomatot hagyjanak a zöldségeken, de még roppanósan puhák legyenek, ízesítjük sóval és kakukkfűvel.
Angolzelleres burgonyapüréA burgonyákat (apró szemű) enyhén sós vízbe megfőzzük, Leszűrjük, majd áttörjük, vajat és tejszínt adunk hozzá, ha szükséges után sózzuk, ízesítjük fehérborssal. Összekeverjük a kevés olíva olajon pirított angolzellerrel.
JusAbban a serpenyőben készítjük, amiben a sertés szüzet sütöttük. Beleöntjük, a bort majd felforraljuk, ízesítjük sóval, fehérborssal. A végén tejszínnel sűrítjük.
TálalásTányérszerviz esetén: Egy kerek, nem túl magas formát kibélelünk, körben forrázott póréhagymával majd megtöltjük az angolzelleres burgonyapürével, elegyengetjük, majd óvatosan leemeljük a formát. A grillezett zöldségeket a burgonyapüré elé halmozzuk decens módon, az egészben sütött sertés szűzből három egyforma szeletet vágunk és a zöldségeknek támasztva a tányérra helyezzük. A húst kevés jus-szal meglocsoljuk.