Frissen a legjobb!
Ügyfélszolgálat:
(36-1) 420-1834
rendeles@janerhus.hu

Sertésvelő

Sztana Ferenc - executive chef, Eurest (2011. augusztus)                                


Sertésvelő
A megtisztított sertésvelőt kettévesszük és nagy gonddal blansírozzuk.
Az így elkészült velőt óvatosan a rókagomba mártásba helyezzük, és tálalásig benne hagyjuk. 

Rókagomba mártás
Oliva olajon apróra vágott mogyoróhagymát lepirítunk, hozzáadjuk a rókagombát, cukkinit, kápia paprikát friss kakukkfűvel, sóval, fehérborssal ízesítjük.
Előre elkészített barnamártást adunk hozzá és összeforraljuk.
 
Burgonyatorta
A vékony karikára szeletelt burgonyát és cukkinit egy tepsiben rétegezzük.
Tejszínből, tojássárgájából és egy kevés vajból só, kakukkfű ízesítéssel öntetet készítünk, amit a rétegezett burgonyára öntünk ügyelve arra, hogy mindenhol átjárja az öntet.
Tetejére reszelt sajtot teszünk és 160 fokos sütőben készre sütjük.

Zöldborsó coulis
A zöldborsót vízben puhára főzzük, ízesítjük, majd pürésítjük ügyelve arra, hogy az állaga átmenet legyen a mártás és a püré között.

Tálalás
Tányérszerviz esetén: A velőket óvatosan a tányérra helyezzük ügyelve arra, hogy megőrizzék, alakjukat meglocsoljuk a rókagomba mártással.
Egy szelet burgonyatortát rakunk mellé a zöldborsó coulis-t pedig külön tálkában helyezzük a tányérra.