SertésvelőA megtisztított sertésvelőt kettévesszük és nagy gonddal blansírozzuk.
Az így elkészült velőt óvatosan a rókagomba mártásba helyezzük, és tálalásig benne hagyjuk.
Rókagomba mártásOliva
olajon apróra vágott mogyoróhagymát lepirítunk, hozzáadjuk a
rókagombát, cukkinit, kápia paprikát friss kakukkfűvel, sóval,
fehérborssal ízesítjük.
Előre elkészített barnamártást adunk hozzá és összeforraljuk.
BurgonyatortaA vékony karikára szeletelt burgonyát és cukkinit egy tepsiben rétegezzük.
Tejszínből,
tojássárgájából és egy kevés vajból só, kakukkfű ízesítéssel öntetet
készítünk, amit a rétegezett burgonyára öntünk ügyelve arra, hogy
mindenhol átjárja az öntet.
Tetejére reszelt sajtot teszünk és 160 fokos sütőben készre sütjük.
Zöldborsó coulis A
zöldborsót vízben puhára főzzük, ízesítjük, majd pürésítjük ügyelve
arra, hogy az állaga átmenet legyen a mártás és a püré között.
TálalásTányérszerviz
esetén: A velőket óvatosan a tányérra helyezzük ügyelve arra, hogy
megőrizzék, alakjukat meglocsoljuk a rókagomba mártással.
Egy szelet burgonyatortát rakunk mellé a zöldborsó coulis-t pedig külön tálkában helyezzük a tányérra.